top of page
  • Obrázek autoraMartina - Marblog

Novinky v marketingu – zaměřeno na sociální sítě

Aktualizováno: 8. 8. 2023

Na sociálních sítích se na nás neustále valí jedna novinka a vychytávka za druhou. Stíháte sledovat všechny, které se kolem sociálních sítí točí? My v Marion Marketing se snažíme být vždy několik kroků napřed, abychom všem našim klientům poskytovali ty nejlepší služby. Na druhou stranu se s vámi o naše znalosti a poznatky rádi podělíme! Jaké marketingové novinky se na sociálních sítích nedávno objevily?

Žena, co si fotí telefonem talíř s jídlem na stole
Tvorbu obsahu na sociální sítě usnadní plánování příspěvků na Instagramu

Plánování příspěvků na Instagramu

Konečně je tady další zjednodušení, které umožňuje naplánovat zveřejnění příspěvku na Instagramu přímo v aplikaci ve vašem telefonu. Kdy se vám může tato funkce hodit? Využít ji můžete při správě vašeho osobního profilu, pokud chcete vychytat ideální denní dobu pro zveřejnění příspěvku. Díky tomu zvýšíte svůj dosah a nemusíte si dělat starosti s tím, kdybyste v ten správný čas náhodou nebyli na telefonu. Co možnost plánovat posty přináší někomu, kdo spravuje účty firemní? Tím si popravdě nejsme jistí. Nevidíme důvod, proč nahrazovat přece jen trochu pohodlnější plánování příspěvků v Business Suite z počítače.


S novou funkcí bude možné plánovat klasické posty, carousely i Reels přímo v aplikaci Instagramu, a to až na 75 dní dopředu. Jako první bude novinka dostupná profesionálním účtům a postupně se dočkají i ostatní uživatelé. Pokud vás zajímá, jaké trendy budou letos na Instagramu vládnout, přečtěte si náš článek se shrnutím oficiálního "Instagram Trend Report 2023".


TikTok představil novou kategorii Adults Only

Pokud jste podle názvu odvodili, že půjde o možnost sledovat na TikToku lechtivý obsah, jste na omylu. Pornografie a nahota jsou na této sociální síti, jejíž publikum tvoří především mladí lidí, stále zakázány. V rámci zajištění větší bezpečnosti dospívajících před nevhodným obsahem se věkový limit pro živé streamování zvýší z 16 na 18 let.

Telefon s platformou TikTok
Věkový limit pro živé streamování na TikToku se zvýší z 16 na 18 let

Meta zpřístupní profesionální účty všem tvůrcům

Vstřícný krok ke všem tvůrcům na Facebooku udělala společnost Meta, když otevřela možnost přepnutí na profesionální účet pro všechny své uživatele. Každý tak nyní může využívat profesionální funkce, které na běžném účtu nenajdete, což poskytuje větší prostor pro zviditelnění. Profesionální účet poskytuje například možnost plánovat příspěvky nebo přístup k analytickým a monetizačním nástrojům.


Značkový obsah na Facebook Reels pro všechny

Další funkcí, která byla zpřístupněna všem tvůrcům, je značkový obsah ve Facebook Reels. V praxi to znamená, že pokud jako tvůrce použijete speciální brand tag, označená firma nedostane jen upozornění o označení, ale získá rovnou přístup k metrikám příspěvku. Samotná značka pak může z vašeho obsahu snadno vytvořit reklamu. Jde o stejný mechanismus, který vídáme už delší dobu u příspěvků ve feedu Facebooku nebo Instagramu.


Sociální sítě zkrátka přicházejí s jednou novinkou za druhou. Pro dnešek jsme pro vás vybrali 4 aktuálně nejzajímavější. Pokud chcete být neustále v obraze, sledujte naše sociální sítě LinkedIn, Facebook či Instagram a žádná nová vychytávka vám už neunikne!


bottom of page