top of page
  • Obrázek autoraMartina Scheiner - CEO

Jak si zjednodušit tvorbu grafiky? Je tu Canva

Aktualizováno: 24. 6. 2022

Jestli hledáte nějaký jednoduchý způsob, jak si připravit grafiku sami, jednoduše a rychle, už hledat nemusíte. Se vším vám pomůže nástroj jménem Canva. S jeho pomocí si dokážete sami vytvořit bannery, prezentace nebo posty na sociální sítě a můžete tak váš online marketing ještě víc rozjet. Jaké jsou všechny výhody Canvy?

Canva je snadný program pro tvorbu grafických podkladů
Canva je snadný program pro tvorbu grafických podkladů

Canva je velice intuitivní

Nebojte, po přihlášení na vás nevyskočí jen bílé plátno, se kterým si nebudete vědět rady. Vedle předem připravených formátů vám totiž Canva nabídne i spoustu šablon, které opravdu snadno najdete. Můžete zde vytvářet třeba prezentace, reklamní bannery, příspěvky na sociální sítě, pozvánky, brožury, životopisy, letáky, vizitky, ale třeba také loga a mnoho dalšího. Stejně tak vám jednoduše nabízí mnoho dalších funkcí, jako umístění textu, vašich fotek nebo fotek z vlastní, volně dostupné databáze.

Pomáhá vám s tvorbou

Ano, je to tak! Canva je jedním z šikovných marketingových nástrojů i proto, že se nesnaží být jen uživatelsky vstřícná, ale nabízí vám i spoustu materiálu volně k užití. V programu tak najdete například zmíněné šablony pro všechny formáty s přednastavenými barvami, umístěním fotek i textů nebo už vybranými fonty.

Najdeme zde dokonce i databázi fotek volně ke stažení, takže nemusíme prohledávat nejrůznější fotobanky, když zrovna není dostatek vlastních fotek.

Když si potřebujete s grafickou stránkou ještě víc pohrát, najdete tu i nejrůznější obrázky, rámečky nebo dokonce gify.

A ta největší výhoda? Všechno můžete vyhledávat podle tématu!

Nemusíte být grafik

Dva předchozí body to dokazují. Jelikož je v Canvě zpřístupněno hodně šablon a dalších pomůcek, její největší výhodou je, že se v ní naučí pracovat opravdu každý. Nepotřebujete tedy žádné grafické znalosti k tomu, abyste zde vytvořili kvalitní grafický výstup, který můžete publikovat online, ale může jít i do tisku.

Dokáže zpracovat i video obsah

Stejně jako upravujete fotky, upravit můžete i video, které tu snadno sestříháte, připravíte do šablon a různých formátů. Video jde dokonce jednoduše vytvořit i ze série fotek, stačí si jen zvolit, v jakém formátu chcete váš výstup vyexportovat.

Za Canvu nic neutratíte

Ano, jak už jsme zmiňovali v úvodu, program je zcela zdarma, a i přesto umožňuje využít velké množství funkcí. Samozřejmě existuje i placená verze, ale úplným začátečníkům bohatě postačí verze zdarma. V rámci placené verze se vám rozšíří nabídka šablon, fotek, videí nebo například fontů.

Jestli pořád váháte, nebo nevíte, jak s Canvou začít, naši kolegové v Marion Marketing vám rádi poradí. A pokud si na tvorbu grafických pokladů ani tak netroufáte, rádi vám je vytvoříme. Stačí si dohodnout konzultaci! :)


Ukázka některých našich reklamních bannerů pro klienty:


bottom of page