top of page
  • Obrázek autoraMartina - Marblog

Jaké používat plánovače příspěvků na sociální sítě?

Aktualizováno: 7. 5. 2023

Hledáte kvalitní nástroje pro plánování příspěvků na sociální sítě? Zapomeňte na klasický papír a tužku, protože jsme pro vás připravili souhrn nejoblíbenějších aplikací, které vám s plánováním postů pomohou. V tomto článku se dozvíte, jak plánovat příspěvky na nejznámější sociální sítě i které plánovače vám umožní spravovat soutěže či vytvářet podrobné reporty.

Mobilní telefon s Instagramem a papírový plánovač na sociální sítě.
Jaké používat plánovače příspěvků na sociální sítě?

Later

Nejvíce propracovaný a tedy i náš nejoblíbenější plánovač na příspěvky je Later. Jeho velkou předností je, že za vás může posty automaticky sdílet. Prvních 30 příspěvků je zdarma, za příplatek je možné plánovat i stories a videa. Navíc umožňuje sbírání hashtagů a repostování fotek. Plánovač Later můžete využívat na 4 sociálních sítích: Facebooku, Instagramu, Twitteru a Pinterestu. K tomu je Later aplikace oficiálně schválená Facebookem, takže win-win.


Agorapulse

Jedním z nejlepších nástrojů je za nás také Agorapulse. Jeho velkou výhodou je, že má kromě webové stránky i mobilní aplikaci. To se hodí, pokud potřebujete pracovat i z telefonu a mít ke správě sítí snadný přístup. Najdete zde přehledný kalendář a pokročilé plánování. Agorapulse umožňuje sledovat zmínky o vás, spravovat komentáře, měřit dosah publika a vytvářet reporty. To jsou všechno užitečné funkce pro každého, kdo to se sítěmi myslí vážně. Další vychytávkou je možnost vytváření soutěží. Agorapulse je ideální i pro týmy a agentury, kde více lidí spravuje více profilů.


Zoomsphere

Stejně jako předchozí aplikace je i Zoomsphere nástrojem vhodným spíše pro větší agentury, čemuž odpovídá i jeho vyšší cena. Pokud tedy chcete ušetřit anebo vám jde pouze o správu vašich sítí, bude pro vás tento pokročilý online nástroj s 8 moduly spíše zbytečný.


Hootsuite

Platforma Hootsuite umožňuje správu až 35 profilů na sociálních sítích. K jejím přednostem patří jednoduchost správy příspěvků, analytiky i samotného plánování. Hootsuite za nás rozhodně stojí za vyzkoušení.


Buffer

Dalším z plánovačů na sociální sítě, který nabízí rozhraní mobilní aplikace i webové stránky, je Buffer. Plánovat s ním můžete příspěvky nejen na Instagram a Facebook (včetně Stories), ale také na Linkedin, Pinterest či Google+. Velké plus je, že umožňuje spravovat 3 profily na sociálních sítích zdarma. Zvláště pokud máte profil i na jiných sítích než Facebook a Instagram, doporučujeme dát Bufferu šanci!


Socialbakers

Velmi oblíbeným nástrojem na plánování postů na sociální sítě je Socialbakers. Jeho součástí je analytika, reporting, dashboard, komunikace s fanoušky a samozřejmě klasické nástroje pro plánování vašich příspěvků. Najdete zde zkrátka vše, co potřebujete pro pohodlné plánování postů na vaše sítě.


Rignite

Umožňuje navíc pracovat i s vašimi VIP klienty či influencery.


Creator Studio

Služba vytvořená přímo Facebookem pro plánování na vaše účty na Facebooku a Instagramu. Creator Studio je ideální pro nenáročné klienty a začátečníky, kteří do správy sociálních sítí nechtějí příliš investovat. Služba je zdarma a nabízí vše potřebné, co je k plánování potřeba. Stačí přidat grafiku, text, hashtagy a případně i označení a poté nastavit datum a čas publikování. O nic víc se nemusíte starat. Pokud vám tedy stačí, aby se vám předem připravené příspěvky „samy“ zveřejnily, Creator Studio je pro vás optimální volbou.


K tomu jsou tady také mobilní aplikace, které umožňují snadné, intuitivní a rychlé plánování příspěvků na Instagram. Navíc s nimi snadno vytvoříte vizuálně hezký feed. Naše oblíbené mobilní aplikace na plánování příspěvků na sociální sítě jsou:

  • Preview

  • Planoly

  • Feedo

Papírový plánovač

Pokud patříte mezi ty, kteří raději papír a tužku, mohl by se Vám líbit papírový plánovač od Lucie Camfrlové, který je přehledný a obsahuje vše, na co při plánování příspěvků nesmíte nezapomenout. :)


Přečtěte si také náš článek, jak tvořit kvalitní obsah na sociální sítě. Pokud nemáte na správu sociálních sítí čas, nebo tápete jak na to, rádi vám s tím pomůžeme. Vytváříme našim klientům líbivé fotografie a videa doplněná o úderné texty a efektivní propagaci.


bottom of page